Webinar ‘De moederwond en Maria Magdalena’

Op 24 oktober 2023 geef ik samen met auteur Geert Kimpen (bekend van o.m. De kabbalist en zijn onlangs verschenen boek Ik, Maria Magdalena) het webinar ‘De moederwond en Maria Magdalena’.

Samen onderzoeken we hoe de moederwond, ten gevolge van de onderdrukking van het vrouwelijke, generatie na generatie werd doorgegeven tot en met vandaag de dag. En hoe mannen en vrouwen in deze tijd voor een nieuwe weg kunnen kiezen, waarin het vrouwelijke en het mannelijke naast elkaar staan en elkaar bekrachtigen.
Een avond vol inspiratie over een thema dat ons allemaal aangaat en helpt te groeien naar een heilig huwelijk tussen het mannelijke en het vrouwelijke in onszelf. Van harte welkom!

Als je 24 oktober verhinderd bent is dat geen probleem. Je kunt het webinar achteraf op je eigen tijd terugkijken.

Bijna niemand ontsnapt eraan; de moederwond. Naast kracht en vele goede eigenschappen erven we ook de niet verwerkte trauma’s van onze voormoeders. De angsten, het verdriet en de pijn van de vrouwen die voor je kwamen. Hoe dat doorwerkt in het leven van vrouwen én mannen noemen we de moederwond. Het gebrek aan zelfliefde, de angst verlaten te worden, jezelf klein houden, de liefde die je te kort kwam opeisen bij je partner. Het zijn voorbeelden hoe de moederwond ook in jou doorwerkt. En voor je het weet, geef jij die ook weer door aan jouw kinderen, zoals jij het kreeg van jouw moeder, die waarschijnlijk het beste met je voorhad. Of saboteert de moederwond al jouw (liefdes)relaties.

De moederwond is een collectieve wond, die bijna geprogrammeerd zit in ons DNA, ten gevolge van het verknipte vrouwbeeld dat met name de kerk ons 2000 jaar lang heeft opgelegd. Vrouwen werden geacht te zijn zoals Moeder Maria: Lief, zwijgzaam en moederlijk. Seks was uitsluitend bedoeld om je voort te planten en zeker niet voor plezier of verbinding. Vrouwen kregen niet de kans om zichzelf te ontwikkelen en manifesteren als autonoom individu maar stonden geheel in dienst van hun man en kinderen. Ze werden gereduceerd tot de rol van moeder en over belangrijke zaken moesten ze zwijgen. Die collectieve onderdrukking van de vrouwelijke energie houdt velen van ons nog steeds gevangen.

Toch is er hoop. Steeds meer mensen, met name vrouwen, herinneren zich een ánder rolmodel, Maria Magdalena. Een vrouw die stond voor haar innerlijke autoriteit, ontwikkeld in al haar vrouwelijke facetten. Misschien is Maria Magdalena wel een lichtend voorbeeld uit die collectieve moederwond.

Wat gaan we doen in dit webinar?

De eerste 1,5 uur zullen Geert en ik in gesprek zijn, daarna zal er ongeveer een half uur ruimte zijn voor vragen.

Het webinar wordt gegeven via Zoom. Je ontvangt een week voorafgaand aan het webinar de Zoom link waarmee je het webinar via je computer/tablet/smartphone kunt volgen. Je kunt deelnemen zonder zelf in beeld te zijn.

Lukt het je niet om het webinar bij te wonen? Dat is geen probleem! Als je je inschrijft zul je namelijk achteraf een link ontvangen waarmee je het webinar kunt terugkijken op een moment dat het jou uitkomt.

Welkom!

Webinar moederwond

Is de lezing die jij graag wilt volgen vol of heb je de datum gemist?

Er komen regelmatig nieuwe data bij. Wil je op de hoogte gehouden worden van nieuwe data?

Online training Moederwond

Zelf aan de slag?
Wil je zelf aan de slag met het helen van jouw moederwond zodat deze niet langer jouw liefdesrelaties (en andere belangrijke relaties) saboteert? Dan is er nu voor jou deze online training Moederwond: ‘Heel je moederwond én je (liefdes)relaties!’

We bieden de online training Moederwond t/m 22 november 2023 aan met € 40 korting voor € 197 € 157.

Inschrijven

Wat ben ik ongelofelijk blij dat jij op mijn pad bent gekomen. Jouw verhaal bij het KUKURU Webinar over de moederwond afgelopen weekend was prachtig. Zoveel herkenning. Ik heb gelijk de gratis lessen aangevraagd en het sprak mij zo enorm aan dat ik nu je online training Liefdeskunst volg. Gisteravond meteen begonnen. Het geeft mij een onbeschrijfelijk gevoel en gelijk een houvast. Ik kan nu met kleine stapjes weer mijzelf terugvinden en leren ‘voelen’ wat voor mij goed is. Heerlijk om aan mijzelf te werken en heel mooi, ik kan het ook weer aan mijn dochter doorgeven, bewust en onbewust.
Dank, dank, dank!

Louise

Op de hoogte blijven?

Graag houd ik je op de hoogte van alle activiteiten en ontwikkelingen. Ik ga vanzelfsprekend zorgvuldig om met je gegevens. Voor meer info: bekijk de Privacyverklaring.