Vervolgtraining Liefdesbang

De vervolgtraining Liefdesbang bestaat uit drie blokken van 2 dagen en een losse dag waarin belangrijke thema’s aan bod komen om de liefdesbange dynamiek te doorbreken. De periode van de vervolgtraining behelst ongeveer 3 tot 4 maanden.

Wat is het doel van de training?

Het doel van de vervolgtraining is een verdieping op de kernthema’s rondom Liefdesbang op een diepgaande en ervaringsgerichte wijze. De vervolgtraining geeft concrete ervaringen, inzichten en handvatten om stappen te zetten in het helingsproces van verlatingsangst en bindingsangst.

De volgende thema’s komen aan bod:

Blok 1: De achterkant van de liefde

• Loskomen uit de verstrikking met het systeem van herkomst
• Bewust worden van dieperliggend bindingsthema dat je verstrikt houdt in afhankelijkheidsrelaties
• Hechtingspatronen
• Aannemen van de wond als toegang tot liefde

Blok 2: Verbinden in plaats van verliezen

• Eerste deel van de hechtingcirkel
• Plek van de bindingsangst en de stappen om dit te doorbreken
• De schaduw integreren als toegang tot autonomie en gelijkwaardigheid
• Verticaal verbinden

Losse dag

• Dag waarop alle deelnemers de gelegenheid krijgen voor het inbrengen van een persoonlijke vraag

Blok 3: Hoe beschikbaar ben je voor de liefde?

• Tweede deel van de hechtingscirkel
• Plek van de verlatingsangst en de stappen om dit te doorbreken
• Zelfbeeld herwaarderen
• De terugkerende helende beweging vormgeven

Voor wie is deze training bestemd?

De vervolgtraining Liefdesbang is voor Iedereen die de Introductietraining Liefdesbang heeft gevolgd en die een verdieping wil in zijn/haar proces om de liefdesbange dynamiek te doorbreken. Het is voor Iedereen die bereid is het zelfonderzoek op het gebied van verlatingsangst en bindingsangst aan te gaan.

Wat wordt er van je verwacht?

Voor de vervolgtraining wordt er geen studiebelasting van je verwacht in de zin van lezen of studeren, maar nodigt de training uit tot zelfreflectie, oefenen en integreren van de oefeningen uit de training.

Vervolgtraining Liefdesbang

26-3-2024 - 24-5-2024
Heart House (Bussum)
1.845,00
Gestart

LB-VERVOLG-32
Totaal 7 dagen: 26-03-2024, 27-03-2024, 23-04-2024, 24-04-2024, 08-05-2024, 23-05-2024, 24-05-2024
Tijd: 10:00 - 17:00
Locatie: Heart House, Anahatazaal, Huizerweg 54, 1402 AD, Bussum
Trainer(s): Hannah Cuppen, Eveline Tjabbes
Max. deelnemers: 14
Prijs: 1.845,00 (BTW-vrijgesteld) Betaling in termijnen mogelijk

Zit de training die jij graag wilt volgen vol?

Er komen regelmatig nieuwe data bij. Wil je op de hoogte gehouden worden van nieuwe data?

De trainingen van Hannah bevatten veel elementen die prachtig samenvallen. Haar woorden en prachtige voorgedragen gedichten raken mij enorm. Door de oefeningen die daarop volgen kan ik langer op die geraakte plek blijven en voelen waar het echt om gaat. Elke keer neemt ze me mee, verder op mijn reis en geeft ze mij vertrouwen het aan te durven. Ik zie hoe ze liefdevol en met heel veel respect voor iedereen in de groep een waanzinnige training neerzet, waar haar expertise en eigen ervaringen extra diepgang aan geven. Werken in een groep, waar ik best benauwd voor was, werkt heel helend. De herkenbaarheid en dynamiek van een groep zijn voor mij van grote waarde gebleken, mede dankzij de veiligheid die ik daarin voelde en de ruimte die er was voor alles wat er zijn mocht. De verschillende trainingen volgen elkaar mooi op en brengen steeds meer verdieping.
Margit

Ik heb sinds kort een echte serieuze relatie. Een relatie die klopt. Nooit gedacht maar ik ben er ongelofelijk gelukkig mee. Ik? Een paar maanden geleden was ik nog liefdesbang. Hoe dat komt? Waarschijnlijk omdat ik terug ben bij mezelf. Hannah heeft me doen realiseren wie ik ben, hoe ik mijn toekomst zie en hoe ik mijn verleden heb geaccepteerd. Ik heb mijn vluchtgedrag afgeleerd omdat ik besef dat dit helemaal niet meer nodig is. Ik ben bijna niet meer Liefdesbang. Dankzij Hannah herken ik mijn gedrag en kan ik weer voelen. Ik ben zo dankbaar want ik heb mijn gevoel weer terug. Ik heb geleerd dat ik kan zijn wie ik wil zijn. Op zoek naar de ware? Begin eerst bij jezelf met Hannah. Duizendmaal dank voor Liefdesbang. Bram

Ik kwam steeds met rationele vraagstukken, maar in elke sessie kwam ik heel snel tot mijn tranen. Eindelijk kon ik huilen om de essentie van mijn hechtingsproblematiek. Bij de toepassing van de opstelling-methode kwam ik in contact met mijn verborgen en diepgeworteld gevoel van verlangen en gemis, maar ook mijn boosheid en angst. Elke sessie bracht me een stukje dichter bij mezelf en bij waar ik in mijn leven altijd zo hard van ben weggelopen. Op deze manier ben ik gaan zien hoe ik mijn onverwerkte delen uit mijn verleden onvrijwillig projecteer op de dynamiek met mijn (potentiële) partners.
Jo

De rust die ze uitstraalt is de basis voor haar vakvrouwschap die ze neerzet tijdens de trainingen. Niets is te gek, niets mag niet aan de orde komen. Ze is gepokt en gemazeld. Ze werkt en leeft vanuit haar kennis en levenservaring, met de pijn en de vreugde. Die kwetsbaarheid laat ze zien en deelt ze in de trainingen. Menig keer heeft dat mij het houvast gegeven dat er nog hoop is. En dat maakt haar zo bijzonder, dat ze van haar levenservaring haar passie en missie heeft gemaakt. Dat ze vanuit het ‘weten’ handelt en zo velen op weg helpt naar een liefdevoller leven. En dat alles met de nodige humor en een muzikale swing.
Tom

De vervolgtraining heeft mij zowel persoonlijk als in mijn werk als trainer/coach/therapeut veel gebracht. Voorafgaand aan de trainingen snapte ik mijn eigen gedrag niet en veroordeelde het. Tijdens het lezen van het boek Liefdesbang en het doorleven van de training ontstond er herkenning en erkenning. Wat een opluchting gaf dat. Ik heb handvatten gekregen hoe ik de binding- en verlatingsangst kan herkennen en hiermee om kan gaan (met vallen en opstaan). Doordat ik het zelf heb ervaren kan ik cliënten nog beter bijstaan. Ik heb de Introductie, de Vervolgtraining en de Supervisie gedaan. Het brengt mij nog steeds meer inzicht in mijn gedrag, liefde voor mezelf en verdieping als professional.
Ans

Op de hoogte blijven?

Graag houd ik je op de hoogte van alle activiteiten en ontwikkelingen. Ik ga vanzelfsprekend zorgvuldig om met je gegevens. Voor meer info: bekijk de Privacyverklaring.