Vervolggroep Liefdesbang voor vrouwen

Verlang jij ernaar om onderdeel uit te maken van een groep vrouwen die het thema liefdesbang herkennen en daarin steun en bedding willen ervaren van andere vrouwen?
Herken je het dat het moeilijk is om jezelf mee te nemen in contact met een partner, of dat nu een man of vrouw is? Dat je te snel bij de ander bent en te weinig bij jezelf. Of dat je te veel je mannetje staat en het vrouwelijke in jou achterblijft, of dat je bang bent voor de echte intimiteit en jezelf moeilijk kan geven?

Vrouwen hebben steun nodig van vrouwen. Als je die steun probeert te halen bij partners of kinderen breng je jezelf (en de ander) dieper in een verstrikking. Het helpt enorm om steun te vinden bij je zusters die soortgelijke ervaringen hebben. In dat contact kun je leren rusten en ontspannen, de verbinding met jezelf herstellen en leren om je zowel krachtig als kwetsbaar te laten zien. Je leert je thuis en welkom te voelen bij de vrouwen, wat je gevoel van basis in jezelf enorm kan verdiepen. Deze bedding maakt het mogelijk om je gezonde autonomie te versterken. Daardoor wordt het veilig om je dieper te verbinden met een ander, zonder jezelf te verliezen. Dit is essentieel om een liefdevolle, gezonde en duurzame relatie te kunnen hebben.

Wat is het doel van de training?

Het doel van deze vrouwengroep is je verticale verbinding te verdiepen met behulp van de steun en bedding van andere vrouwen. De training biedt een plek die je helpt thuis te komen in jezelf, de enige plek waar je de echte vervulling vindt. Vanuit deze volheid en je gezonde autonomie kan de liefde voor jezelf en voor een liefdespartner stromen.

Wat geeft deze training jou?

We creëren een veilige ruimte om je dieper te leren openen voor jezelf en je daarin thuis te voelen bij andere vrouwen.

Aan het einde van het traject:

 • Heb je geleerd te rusten en te ontspannen bij je zusters
 • Heb je ontdekt wat vrouw zijn voor jou betekent
 • Kun je meer steun toelaten en ontvankelijk zijn voor de bedding van het vrouwelijke
 • Heb je geleerd je veilig(er) te voelen in een groep vrouwen
 • Heb je geleerd dieper contact met je lijf te maken om je voelbewustzijn te vergroten
 • Heb je jezelf laten zien in je kwetsbaarheid en kracht als vrouw
 • Ben je voller tot expressie gekomen in wie je werkelijk bent
 • Ken je jouw plek in relatie tot andere vrouwen in je geschiedenis (zussen, moeder, grootmoeders)
 • Heb je helende stappen gezet in het aangaan van de moederwond
 • Heb je dieper contact gemaakt met je bekkengebied en onderzoek gedaan in jouw thema’s met betrekking tot intimiteit en seksualiteit
 • Ben je meer bewust van je innerlijke ja en nee voor een heldere grens en diepere overgave
 • Heb je je verticale verbinding dieper verankerd waar je steeds opnieuw naar terug kunt
 • Heb je geleerd de liefde voor jezelf te verdiepen en je vrouw-zijn te vieren
 • Heb je de helende verbinding en energie van sisterhood ervaren

Voor wie?

Deze training is voor vrouwen die de introductietraining Liefdesbang gedaan hebben en die het verlangen hebben om zich meer aanwezig te voelen in hun eigen buik en bekken, van waaruit het veiliger wordt zich met een liefdespartner te verbinden. Wellicht heb je tijdens de introductietraining iets kunnen ervaren van een vrouwenbedding of het gemis daaraan. Werd je je bewust dat je het tot nu toe (te) veel bij de mannen/het mannelijke hebt gezocht en voel je nu dat er juist bij de vrouwen veel te vinden is, bij je eigen sekse.

Vanuit onze moederwond zijn veel vrouwen het leven en de liefde gaan controleren op de mannelijke manier van fixen, hard werken, voorwaarts en resultaatgericht leven. Zo is er een sterk gemis en een leegte ontstaan in het mogen voelen en laten zien van zachtheid en kwetsbaarheid. We missen een plek om te mogen rusten en herbronnen. Deze groep kan je die plek geven. Het maakt daarbij niet uit of je in een relatie zit of niet en welke seksuele geaardheid je hebt. Je bent van harte welkom!

Deelnemen aan de vervolggroep Liefdesbang voor vrouwen is een prachtig geschenk voor jezelf. Dankzij de bedding van de andere vrouwen en de veilige omgeving die Hannah en Joëlle creeren heb ik een deel van mezelf weer gevonden. Het was een prachtige reis met mooie, pijnlijke, ontroerende en helende momenten. Heel dankbaar!
Marjolein

Wat gaan we doen?

Deze vervolggroep voor vrouwen is een traject van 6 dagen verspreid over een periode van een half jaar. Je geeft je op voor het hele traject, dus niet voor een losse dag. Zo heb je over een periode van een half jaar verschillende momenten waarop je kunt terugvallen om je dieper te verbinden en te kunnen zijn met wat er is.

Tijdens dit traject maken we een verdieping op het thema Liefdesbang waarin je je eigen rol als vrouw verder kunt onderzoeken. We werken ervaringsgericht en hebben een afwisselend programma dat we laten aansluiten op jouw wensen en behoeften. We zoeken de verdieping via o.a. systemisch werken, inquiry, meditaties, visualisaties en lichaamsgerichte oefeningen. Er is ruimte om te Zijn, te dansen, te verbinden en in de vrouwencirkel te delen en zo herkenning te vinden bij elkaar.

Belangrijke thema’s die aan bod zullen komen zijn:

Dag 1
Ik ben vrouw onder de vrouwen
o Je gaat ervaren wat zusterschap betekent en je mag leren rusten, steunen en ontvangen.

Dag 2
Ik ben dochter van mijn moeder
o We gaan aan de slag met het helen van de moederwond.

Dag 3
Ik ben een voelend wezen
o We besteden deze dag veel aandacht aan het vergroten van het voel- en lichaamsbewustzijn.

Dag 4
Ik ben een seksueel wezen
o Deze dag staat in het teken van intimiteit, seksualiteit en grenzen.

Dag 5
Ik voel me innerlijk geliefd
o De thema’s van deze dag zijn bestaansrecht en zelfliefde.

Dag 6
Ik kom met mijn volheid naar buiten
o Op deze dag versterk je je autonomie en geef je dat vorm naar buiten. We sluiten af met het vieren van ons vrouw-zijn.

Wat zijn de kosten?

De prijs voor de vervolggroep voor vrouwen is € 1.475 (BTW vrij).

Deze prijs is inclusief lunch, koffie en thee.

Het klinkt misschien dramatisch, maar ik had de hoop opgegeven en geaccepteerd dat ik de rest van mijn leven alleen zou blijven in mijn hutje op de hei met een minimum aan contacten. Nu heb ik hoop en behoefte aan verbinding. De training heeft me tools gegeven om dit aan te kunnen gaan. Ik ben eeuwig dankbaar!
Marijke

Wat wordt er van je verwacht?

Voor deze vervolggroep wordt er geen studiebelasting van je verwacht in de zin van lezen of studeren, maar nodigt de training je uit tot zelfreflectie, oefenen en integreren van de oefeningen uit de training.

Hannah en Joëlle hebben me enorm gestimuleerd om in een door hen veilig gecreëerde omgeving zorg te dragen voor m’n eigen gevoel en mezelf zichtbaar te maken op een manier die voor mij kloppend is. Door hun liefdevolle en warme benadering kon ik gedurende het traject steeds meer m’n eigenheid laten zien. Het is een proces waar ik vaak bij stil moet staan en het gaat echt niet altijd allemaal in één keer goed, maar… fouten maken mag!
Chantal

Deze training was voor mij een hele waardevolle en intense ervaring waarbij ik in een zeer veilige omgeving pijnlijke ervaringen uit het verleden heb kunnen verwerken. De fijne steun van alle vrouwen ervaarde ik als een warm bad. Door deze boeiende reis heb ik meer contact met mezelf gekregen en het heeft me meer eigenliefde opgeleverd. Het was het meer dan waard!
Tiny

Vervolggroep Liefdesbang voor vrouwen

Er zijn op dit moment geen trainingen gepland.

Zit de training die jij graag wilt volgen vol?

Er komen regelmatig nieuwe data bij. Wil je op de hoogte gehouden worden van nieuwe data?

Hannah dank je wel voor de fijne training. Het is mooi dat het vrouw-zijn volledig in het licht wordt gezet. Je hebt mij geleerd hoe ik op een een positieve manier mij meer kan verbinden met de vrouwelijke energie van overgave, compassie, kracht en creatie. Al die eigenschappen die wij vrouwen allemaal bezitten, maar op een of andere manier zijn vergeten. Jij herinnerde ons er weer aan. Heel fijn om dit proces samen met vrouwen te doen en te delen.
Karen

Ik ben heel blij dat ik de vrouwentraining heb gedaan. In een veilige setting deden we allerlei oefeningen waarin ik mezelf en mijn reacties leerde kennen. Wat het me vooral gebracht heeft is dat ik nu durf te voelen en daarover te delen. De steun en herkenning in de groep voelde als een warm bad. De begeleiding van Hannah en Joëlle was heel integer en professioneel.
Christien

Hannah en Joëlle creëren een veilige bedding en nemen het voortouw in het delen van hun kwetsbaarheden. Als deelnemer voel je je hierdoor welkom dit ook te doen. Heb een enorme stap gemaakt in mijn emotionele ontwikkeling. Kan beter duiden wat zich in me afspeelt en kan het nu ook delen met de buitenwereld. Ik ervaar een diepere verbinding met de vrouwen om me heen. Mijn relaties hebben zich verdiept en ik voel me levendiger dan ooit. Kortom, ga ervoor!
Paulien

Op de hoogte blijven?

Graag houd ik je op de hoogte van alle activiteiten en ontwikkelingen. Ik ga vanzelfsprekend zorgvuldig om met je gegevens. Voor meer info: bekijk de Privacyverklaring.