Vervolggroep Liefdesbang voor mannen

Verlang jij als man naar een gelijkwaardige liefdesrelatie waarin je zowel krachtig als kwetsbaar kan en mag zijn? Veel mannen kennen het dat hun vader fysiek, emotioneel of spiritueel afwezig was. Het gevolg daarvan is dat je de verbinding met een wezenlijk stuk met jezelf mist en daardoor te weinig autonomie ervaart in de verbinding naar een liefdespartner. Je gaat jezelf wegcijferen, groter maken of het alleen doen. Mannen kunnen niet zonder het contact, de steun en vriendschap met andere mannen. In dat contact kun je leren rusten en ontspannen, de verbinding met jezelf herstellen en leren om zowel krachtig als kwetsbaar te zijn. Een essentiële basis om de beweging te maken naar je liefdespartner.

Wat is het doel van de training?

Tijdens deze vervolggroep voor mannen kun je voelen en ervaren wat het werkelijke contact met andere mannen voor jou kan betekenen en hoe jou dat kan helpen om beschikbaar te worden voor de liefde naar jezelf en anderen.

Wat geeft deze training jou?

We zijn met een kleine groep van maximaal 12 mannen, dus er is veel persoonlijke aandacht voor jou met alles wat er speelt in jouw leven en het geeft je de mogelijkheid om je diepgaand te verbinden met andere mannen, waar mogelijk ook vriendschappen uit kunnen ontstaan.

Aan het einde van het traject:

 • Heb je je hart als ingang voor contact leren kennen en verdiepen
 • Heb je ervaren hoe het is om in contact te zijn met andere mannen vanuit liefdesenergie
 • Heb je ervaren hoeveel veiligheid een groep mannen jou kan bieden
 • Leer je toegang te krijgen tot jouw primaire gevoelens en deze te uiten in contact met anderen
 • Weet je het belang van gezonde hechting met andere mannen
 • Heb je ervaren hoe het is om je plek in de ordening aan te nemen in relatie tot andere mannen in je eigen geschiedenis (broers, vaders, voorvaders)
 • Heb je ervaren hoe belangrijk het is om los te komen van je moeder en beschikbaar te worden voor een volgende vrouw/man in een liefdesrelatie
 • Heb je geleerd gezonde grenzen te stellen vanuit contact
 • Heb je het plezier en de energie van een groep mannen ervaren.

Voor wie?

Deze training is voor alle mannen! Dus of je nu in een relatie zit of niet, welke seksuele geaardheid je ook hebt. Je bent van harte welkom!

Wel is er de voorwaarde dat je de introductietraining Liefdesbang hebt gedaan, zodat we vanuit een gemeenschappelijke basis starten.

Het is voor mannen die hun eigen mannelijke weg willen vinden om de liefdesbange dynamiek te doorbreken, het zelfonderzoek aan willen gaan met hun verlatingsangst en bindingsangst en bereid zijn dit met andere mannen te delen waarin ruimte is voor zowel kwetsbaarheid als kracht.

Wat wordt er van je verwacht?

Voor deze vervolggroep wordt er geen studiebelasting van je verwacht in de zin van lezen of studeren, maar nodigt de training uit tot zelfreflectie, oefenen en integreren van de oefeningen uit de training.

Wat gaan we doen?

De vervolggroep voor mannen is een traject van 6 dagen verspreid over een periode van een half jaar. Je geeft je op voor het hele traject. Zo heb je over een periode van een half jaar verschillende momenten waarop je kunt terugvallen om verder kunt leren en oefenen in deze thematiek.

Tijdens dit traject maken we een verdieping op het thema Liefdesbang waarin je je eigen rol als man hierin verder kunt onderzoeken.  De inhoud van het programma wordt afgestemd op jouw vraag en behoefte, zodat je het geleerde kunt toepassen in jouw dagelijks leven. Het programma is afwisselend waarin we ervaringsgericht werken, met elkaar uitwisselen en zowel binnen als buiten met elkaar aan de slag gaan. We zoeken de verdieping, maar er is ook ruimte om te spelen. Zo gaan we een keer met elkaar vroeg de natuur in, kunnen we een vuurcirkel maken en is er ruimte in het programma voor andere inbreng vanuit de groep (muziek maken, mountainbiken).

Marc heeft de intentie om met een groep mannen een doorlopende groep te vormen, die met elkaar de thema’s en de frequentie/duur van bijeenkomsten bepalen. Deze vervolggroep kan daar een begin van zijn.

Wat zijn de kosten?

De prijs voor de vervolggroep voor mannen is € 1.350 (BTW vrij).

De prijs is inclusief:

 •  Zes keer lunch (ook op de dagen dat ’s middags starten)
 • Eén keer diner
 • Koffie en thee
 • (Natuur)ontdekkingstocht en vuurcirkel

 

De prijs is exclusief:

 • Drankjes bij activiteiten die buiten plaats vinden
 • Eten en drinken op de afsluitende BBQ-avond
 • Eventuele kosten voor nog niet geplande activiteiten (bv mountainbiken)

Deze training is voor mij ‘life changing’. Mijn vertrouwen is mannen is hersteld en ik ben erg blij met de inbreng en ervaringen van de anderen. Het begrip kameraadschap heeft weer betekenis gekregen. Marc is bevlogen, empatisch en vakkundig. Hij geeft oprechte persoonlijke aandacht en schroomt niet eigen ervaring in te brengen, hetgeen drempel verlagend werkt. Marc staat boven de groep als trainer en als man er midden in. Vanaf de eerste dag weet hij de veiligheid (wat voor mij een issue was) op te bouwen: binnen de groep, van mij naar hem en naar mezelf. Ik gun iedereen deze training en het zou mooi zijn als meer mannen (bij aanvang van hun volwassenheid) deze training mogen volgen. Het zou niet alleen de deelnemer maar ook de maatschappij ten goede komen. Dank je, Marc.

Peter

Te midden van mannen ervaar ik troost, verbinding en kracht tegelijk. Dat heeft me een unieke ervaring gebracht. Marc zorgt voor een prettige sfeer om in te werken met elkaar. Om te verdiepen en jezelf kwetsbaar op te stellen en jezelf echt aan te kijken!

Niels

Mijn intentie voor deze vervolggroep voor mannen is met elkaar een veilige setting te maken waarin alles er mag zijn en waarin ieder zijn eigen thema’s kan onderzoeken en mee kan oefenen. Of het nu gaat om

 • je eigen plek innemen
 • het ervaren van je kracht
 • je relatie tot je vader of moeder
 • het insluiten van het mannelijke én vrouwelijke in jezelf
 • omgaan met grenzen
 • in contact te komen met je gevoel
 • broederschap
 • het laten stromen van je seksualiteit
 • de stap van jongen naar man

Alles is welkom. Ik heb hier zelf al een weg in afgelegd en graag deel ik mijn kennis en ervaring met jullie en nodig ik jullie uit dat ook te doen. Daarnaast hou ik ook van de lichtheid, de humor en het spelen in een groep mannen en hoop ik dat we elkaar daar ook in kunnen vinden.

Aho! Marc

Vervolggroep Liefdesbang voor mannen

Er zijn op dit moment geen trainingen gepland.

Zit de training die jij graag wilt volgen vol?

Er komen regelmatig nieuwe data bij. Wil je op de hoogte gehouden worden van nieuwe data?

Het werken met deze mannen (en met jou) heeft me de kracht (en moed) gegeven om bij mijn eigen shit te blijven. Bij mijn gevoel te blijven ook als dat zo pijnlijk is. Dat ik niets hoef te veranderen of te doen. Dat ik niet op de vlucht hoef of allerlei oplossingen of uitwijkmanoeuvres hoef te bedenken. Dat betekent nogal wat voor me.

Sjoerd

Op de hoogte blijven?

Graag houd ik je op de hoogte van alle activiteiten en ontwikkelingen. Ik ga vanzelfsprekend zorgvuldig om met je gegevens. Voor meer info: bekijk de Privacyverklaring.