Hannah Cuppen

Een van de wijsheden die ik in het leven heb ontdekt is dat alles wat ik in mijzelf kan aankijken, openen en welkom heten, ik ook bij een ander kan zien. Hoe dieper naar binnen, hoe dieper naar buiten. Zelfreflectie, leergierigheid en de nodige discipline zijn kernwoorden als het over mijn eigen ontwikkeling gaat. Ik wil altijd leren van het leven. Mezelf blijven ontwikkelen geeft me vervulling omdat er een sterk verlangen is om mijn volle potentieel te leven. Mijn leven heeft me genoeg uitdagingen gegeven dus blijkbaar wilde ik veel leren. Niet alleen om er zelf rijker van te worden maar ook om voor anderen iets te kunnen betekenen. Dat is een groot verlangen, voortgekomen uit de wond van mijn geschiedenis. De winst van al die ontwikkeling is meer verbinding en echt contact, vanuit de plek waar kwetsbaarheid en kracht samenkomen. Soms raakt het even naar de achtergrond maar te weten hoe ik ernaar terug kan is de weg waar het voor mij over gaat.

Jezelf steeds weer welkom heten, met alles erop en eraan. Dat maakt ons mens en geeft een voedingsbodem tot groei.

In mijn werk als trainer breng ik mijn eigen ervaringsdeskundigheid samen met mijn professionele deskundigheid. Woorden die ik terugkrijg van deelnemers zijn: liefdevol, helder, integer, zorgvuldig, echt, diepgaand, humor, lichtheid, benoemt wat wel gevoeld maar niet gezegd wordt. Ik werk graag op het scherpst van de snede, precies daar waar het over gaat. Ons lijf is ons instrument om te voelen dus dat neem ik mee in alles wat ik doe. Ons lijf liegt niet en wijst de weg naar wat ooit verborgen is geraakt. Ook de ontmoeting waarin alles zichtbaar wordt wat er wel en niet mag zijn, is een belangrijke bron in mijn manier van werken. Ik nodig uit tot welkom heten wat verloren is geraakt, zodat alle afgesplitste delen weer verbonden worden met het hart.

In mijn professionele scholing heb ik altijd gekozen voor ervaringsgerichte opleidingen. Zo heb ik tijdens mijn vooropleidingen SPH en MWD al mijn stages in de psychiatrie gelopen omdat ik de mens wilde ontmoeten achter het ziektebeeld. Ik heb een jaartraining Tantra gevolgd gestoeld op het Tibetaans Boeddhisme. Daarna ben ik me gaan richten op psychotherapeutische opleidingen en volgde ik de vierjarige opleiding aan de ASPI (Academie voor Spirituele Integratie) en diverse opleidingen bij Phoenix waaronder Systemisch Werken, Professionele Begeleiding, De Relatie als Spiegel, De Maskermaker en De Trainersopleiding. Ik volgde de opleidingen Seven windows to the soul en Techniques of Mind – Body Integration bij Anodea Judith (auteur Handboek Chakrapsychologie). Bij Piet Weisfelt volgde ik de opleiding Hoe heb ik je lief en bij HeartMath Benelux ben ik geschoold tot HeartMath Therapeut. Naast deze opleidingen heb ik allerlei seminars en trainingen gevolgd op het gebied van Traumawerk, Opstellingen als helingsmethode bij trauma van de ziel, van Familieopstellingen naar Traumaopstellingen, Leiderschap en contracten, Contact, hechting, intimiteit en seksualiteit, PRI, Alleen geboren tweelingen, Diagnostiek als venster, Energetische bescherming, Intimiteit en zelfliefde.

Lees ook: Over mij

Op de hoogte blijven?

Graag houd ik je op de hoogte van alle activiteiten en ontwikkelingen. Ik ga vanzelfsprekend zorgvuldig om met je gegevens. Voor meer info: bekijk de Privacyverklaring.