Evelien Vriends

Liefdesbang is een bekend thema voor mij. Ik weet nog goed hoe ik in mijn studententijd dates op afstand hield en steeds weer terecht kwam in het spel van aantrekken en afstoten. In 2016 werd ik hopeloos verliefd op iemand met wie ik een jaar eerder goed bevriend was geraakt. Toen we onze liefde eenmaal naar elkaar uitspraken waren we al zo gek op elkaar dat helemaal afstoten geen optie meer was.

Wat waren we bang. En verliefd. Vanuit het verlangen naar verbinding met elkaar en het leven ben ik op zoek gegaan. Op reis in Nepal kwam ik in aanraking met het Boeddhisme en andere vormen van spiritualiteit. Ik las alles wat los en vast zat en kwam zo ook terecht bij het boek van Hannah. Dat raakte. Geïnspireerd door het boek dook ik samen met mijn partner in het onderzoek van onze liefdesbange dynamiek. Wat ben ik daar blij mee, want ik zie nu zo duidelijk hoe die dans oneindig had kunnen doorgaan. Inmiddels zijn we vijf jaar samen en voelen we ons steeds meer vrij én in verbinding.

Het inspireert mij keer op keer om de reis naar binnen te maken en te ontdekken wat mijn lijf mij te zeggen heeft.

Liefdesbang is voor mij een thema wat zich steeds opnieuw verdiept. Onlangs werd in een opstelling die Hannah begeleidde opnieuw duidelijk hoe graag mijn hoofd het wil begrijpen en hoe het antwoord steeds opnieuw in het lichaam gevonden kan worden. Het inspireert mij keer op keer om de reis naar binnen te maken en te ontdekken wat mijn lijf mij te zeggen heeft. Vanuit die passie start ik in 2021 met de opleiding ‘Lichaamsgerichte Psychotherapie’ bij Bodymind Opleidingen. Daarnaast heb ik sinds 2016 deelgenomen aan diverse trainingen en retraites op het gebied van lichaamswerk, Geweldloze Communicatie, tantra, Circling, meditatie, yoga, Internal Family Systems en Polyvagal Theory.

Sinds begin 2021 ben ik Hannah’s persoonlijke assistent en ondersteun ik haar met allerlei administratieve, organisatorische en praktische zaken. Ik vind het leuk om orde te scheppen, iets wat in dit groeiende bedrijf goed van pas komt. Het geeft mij voldoening om mee te bouwen aan Hannah's bedrijf en om zo steeds meer mensen te kunnen bereiken met de kennis over 'beschikbare liefde' en het volgen van je hart.

Op de hoogte blijven?

Graag houd ik je op de hoogte van alle activiteiten en ontwikkelingen. Ik ga vanzelfsprekend zorgvuldig om met je gegevens. Voor meer info: bekijk de Privacyverklaring.