Workshop Liefdesbang voor jongeren

Hoe vergaat het jou in de liefde?

Ben je wel eens verliefd maar de ander steeds niet op jou? Heb jij gevoelens voor iemand die zich steeds terugtrekt of al een partner heeft? Of ben jij iemand die afstand houdt als het te dichtbij komt? Misschien heb je een relatie maar stroomt het niet in de intimiteit of ervaar je de relatie als ongelijkwaardig.

Liefdesbang

Dan kan het zijn dat je ‘Liefdesbang’ bent. Liefdesbang gaat over mensen bij wie het steeds mis loopt in de liefde. Liefdesbang gaat over de dans van bindingsangst en verlatingsangst.
Veel mensen, of ze nu single zijn of een relatie hebben, herkennen zich in deze ‘liefdesbange’ dans. Wil je er meer over weten, lees dan het boek Liefdesbang, overwin verlatingsangst en bindingsangst van Hannah Cuppen.

Wil jij jezelf beter leren kennen in de liefde?

Als je liefdesbang bent gaat dat niet zomaar weg bij een nieuwe partner. Het patroon zit in jezelf en neem je mee naar een volgende relatie. Het is zeker te doorbreken maar dat vraagt zelfonderzoek en naar binnen durven gaan.

Waarom voor jongeren?

In onze maatschappij wordt jongeren niet veel geleerd over de liefde. Veel jongeren moeten het hebben van alles wat internet biedt, maar ze vinden daar niet het echte verhaal. Het geeft een eenzijdig, onrealistisch en te plat beeld waar geen plek is voor je echte vragen, onzekerheden en kwetsbaarheid. Wij willen jongeren een plek bieden waar het echte gesprek mogelijk is in een veilige setting. Waar jongeren leren over de verbinding tussen hechting, intimiteit en seksualiteit. Waar ze hun dieperliggende patronen kunnen onderzoeken die de liefde saboteren en hoe deze te transformeren naar mogelijkheden om de liefde te laten bloeien. Heb jij behoefte om in een veilige setting jezelf hierin beter te leren kennen en dit in contact met andere jongeren te onderzoeken die dat ook willen, dan ben je ontzettend welkom!

De workshop

De workshop Liefdesbang voor jongeren is een eerste stap in het dieper voelen en ervaren van jezelf als het over patronen in de liefde gaat, ook wel de liefdesbange dynamiek, genoemd. We werken ervaringsgericht door middel van allerlei soorten oefeningen afgewisseld met korte stukjes theorie. Dit doen we in een sfeer van veiligheid en integriteit waarin ieders eigenheid en autonomie wordt gerespecteerd.

Wat is het doel van de workshop?

In deze workshop leer je jezelf beter kennen in de liefde. Je leert de dynamiek van verlatingsangst en bindingsangst van binnenuit kennen, welke rol je hierin vervult en wat de helende beweging is om dit te doorbreken. De workshop is gericht op voelen en ervaren aangezien daar de sleutel ligt om uit deze liefdesbange dynamiek te komen.

Wat geeft deze workshop jou?

Aan het einde van deze workshop
• Herken je de polen bindingsangst en verlatingsangst en de dynamiek tussen deze polen
• Ben je je bewust van je eigen dans van afstand en nabijheid
• Weet je alles over achterdeurtjes in de liefde
• Weet je wat je wilt bereiken of vermijden in de liefde
• Weet je hoe verstrikkingen werken in partnerrelaties
• Heb je je (verder) losgemaakt van de verstrikking met je systeem van herkomst
• Weet je wat ervoor nodig is om de dans te doorbreken
• Heb je de helende stappen uit de dynamiek gezet

Voor wie is deze workshop bestemd?

Deze workshop is voor jongeren tussen 18 en 26 jaar.

Je bent van harte welkom om deel te nemen als je iets met het thema Liefdesbang hebt. Het maakt niet uit of je nu in een relatie zit of dat je in het verleden wel of geen relatie hebt gehad.

Voorbereiding

Er wordt van je gevraagd om voor de workshop het boek Liefdesbang gelezen te hebben. Dan weet je waar je aan begint en is het theoretisch kader bekend en kunnen we ons vooral richten op het ervaringsgericht leren.

Wat gaan we doen?

De workshop Liefdesbang voor jongeren is verspreid over drie losse dagen.

De groep bestaat uit maximaal 6 mensen, dus er is veel persoonlijke aandacht voor jou.

Er is een programma, maar er is ook genoeg ruimte voor jezelf waarin je kan reflecteren en als je daar behoefte aan hebt om contact te zoeken met andere jongeren.

We bieden een gevarieerd programma aan waarin we ervaringsgericht werken, ervaringen met elkaar delen, afgewisseld met korte stukjes theorie. We zoeken de verdieping, maar er is ook ruimte voor humor en om te spelen.

Waar?

De workshop wordt gegeven in de praktijkruimte van Marc Bouwmeester op het Eemklooster in Amersfoort.

Wat zijn de kosten?

De prijs voor deze workshop Liefdesbang voor jongeren van drie losse dagen is € 330 (BTW vrij).

De workshop wordt gegeven door Marc

Ik ben vader van drie dochters (23, 27 en 29 jaar) en ik heb een eigen praktijk als coach. De afgelopen periode heb ik een aantal jongeren begeleid rondom het thema van bindingsangst en verlatingsangst. Ik vond het echt leuk om te doen en het gaf me veel voldoening. Het viel me op hoe snel deze mensen het oppakten en hoe ze zelf merkten dat er meer ontspanning in hun (liefdes)relaties kwam.

Ik vind het een hoopvolle ontwikkeling, dat jullie jezelf op steeds jongere leeftijd beter willen leren kennen, dat jullie je steeds vroeger bewust zijn van je eigen thema’s en bereid zijn om de lastige stukken in jezelf te kijken. Waar mensen eerder op middelbare leeftijd tegen zaken in zichzelf aanliepen, zie ik jullie al op jonge leeftijd met je eigen thema’s aan de slag gaan. Hoe jonger je er mee begint hoe makkelijker je door schaduwkanten van jezelf heen kan werken en dat je daar nog een leven lang plezier van kan hebben! Ook in de liefde!

Naast dat het goed is voor jezelf, geloof ik er ook in dat het goed is voor de wereld. Hoe meer mensen een persoonlijke transformatie maken, hoe meer mensen hun volle potentie kunnen leven en daarmee kunnen bijdragen aan een betere wereld.

Mijn drijfveer voor deze workshop is met elkaar een fijne, ontspannen en veilige setting te maken waarin alles er mag zijn, waarin we de diepgang vinden en ieder zijn eigen thema’s kan onderzoeken en mee kan oefenen. Maar ook waar we met elkaar kunnen lachen en spelen.

Hartegroet, Marc

Lees hier meer over Marc

Workshop introductie Liefdesbang voor jongeren

Er zijn op dit moment geen trainingen gepland.

Zit de training die jij graag wilt volgen vol?

Er komen regelmatig nieuwe data bij. Wil je op de hoogte gehouden worden van nieuwe data?

Op de hoogte blijven?

Graag houd ik je op de hoogte van alle activiteiten en ontwikkelingen. Ik ga vanzelfsprekend zorgvuldig om met je gegevens. Voor meer info: bekijk de Privacyverklaring.