Monique Mizee

De start van mijn werkloopbaan begon als schoonheidsspecialiste in dienst van een kleine salon. Al snel begon ik mijn eigen praktijk en heb jarenlang me heerlijk gevoeld om mijn cliënten te verzorgen, te masseren en later ook met Reiki te behandelen.
Mijn interesse naar de innerlijke mens was altijd mijn drijfveer om dit werk te doen.
De uiterlijke verzorging maakte steeds meer plaats voor de innerlijke verzorging. Van binnen naar buiten, tot verschijning komen. Ik ging meer en meer voelen hoe dit mijn onuitgesproken taak altijd al was: als kind de zorg op mij nemen voor mijn ouders en gezin waar ik uit voort kom. Misschien onbewust ook wel de droom van mijn moeder verwezenlijken.

2005 en 2010 waren voor mij keerpunten in mijn leven.
2005 leerde ik Kasteel de Schans kennen (nu Cursuscentrum de Schans), en kwam daar terecht in een diepe relatiecrisis met mijn partner. We zijn samen door een enorm heftig proces gegaan. Ik heb toen gevoeld, naast wat er met mij persoonlijk gebeurde: ‘dit werk wil ik gaan doen!’ Vooral het lichaamsgerichte werken sprak me enorm aan. Met mijn hoofd wist ik het allemaal wel, maar mijn lijf reageerde zo anders. Toen ik echt ging voelen kon er een helingsproces op gang komen. Door deze ervaring ben ik opleidingen gaan volgen bij o.a. Phoenix opleidingen in Utrecht.

2010 was een volgend keerpunt. Nadat ik de diagnose eierstokkanker kreeg stond mijn wereld op zijn kop en kwam er een groot rouwproces op gang. Ook veel niet genomen rouw uit mijn geschiedenis diende zich aan. Van hieruit heb ik mijn eigen training ontwikkeld ‘Licht op Rouw’ die ik nu een aantal maal per jaar geef op Cursuscentrum de Schans.

Alles wat er niet mag zijn, gaat in de weg zitten. Alles wat er mag zijn en de ruimte krijgt kan geheeld worden.

Ook de ontwikkeling van mijn partner heeft niet stil gestaan. Na onze eerste ervaring op de Schans zijn we samen gaan kijken naar onze verlatings- en bindingsangst. Samen maar ook apart want sommige stukken heb je echt alleen aan te gaan. Er is moed en tijd voor nodig hiernaar te kijken.

Een mooi moment brak aan toen mijn partner zei dat hij er klaar voor was om samen trainingen te gaan geven. Ik was eerder al zover en heb mijn verlangen uit kunnen spreken zonder dat hij het kon vervullen. Toen hij wel zover was (ik had er niet meer op gerekend) hebben we de training: ‘Echtgenoten-Echt-genieten’ over kunnen nemen. We geven deze met veel passie en liefde. Waar we ooit begonnen in een relatiecrisis heeft dat zich omgevormd tot het zelf geven van deze training. En ook hier leren we iedere keer over onszelf en onze eigen patronen.

Ik ben me verder gaan ontwikkelen en heb diverse workshops, seminars en opleidingen gevolgd op gebied van Rouw, Trauma en Jungiaanse Psychologie. Nu ben ik blij dat ik samen met Hannah mijn ervaring kan delen en met de Liefdesbang trainingen een fijne samenwerking ben aangegaan.

Op de hoogte blijven?

Graag houd ik je op de hoogte van alle activiteiten en ontwikkelingen. Ik ga vanzelfsprekend zorgvuldig om met je gegevens. Voor meer info: bekijk de Privacyverklaring.