Jorine Verboom

Mijn jeugd is gekenmerkt door vele verplaatsingen. Als meisje van drie tot mijn twaalfde jaar reisden we als gezin naar vier landen in drie continenten, met elf verhuizingen en zat ik op zeven verschillende scholen. Ik herken het welkom, nemen van afscheid en weer moeten vertrekken zeer goed. In elk contact reis ik op een laag langs die geschiedenis. In mijn liefdesbange beweging voel ik me daarom ook zeer vertrouwd met de angst om verlaten te worden of om zelf weg te moeten.

Mijn persoonlijke wond gaat tevens over de overtuiging dat liefde voorwaardelijk is en verdiend moet worden. Wat me vroeger hielp om te overleven, hield me later in mijn leven juist tegen om volledig lief te hebben. Ik heb als volwassen vrouw de reis mogen maken om anders te leren bewegen hierin en ja, ik blijf een mens dus uiteraard worden die stukken regelmatig aangeraakt in mijn relaties. Ik heb verreweg de pijnlijkste en meest glorieuze levenslessen in mijn (liefdes)relaties geleerd en daar ben ik dankbaar voor.

We hopen in de ander te vinden wat we als kind tekortkwamen, om uiteindelijk te ontdekken dat de werkelijke heling alleen in onszelf kan plaatsvinden.

In relaties herhalen we vaak onbewust oude pijn. ‘Wond vindt wond’ – de plek waar we ooit gekwetst zijn, wordt juist daar geraakt waar we het meest verlangen naar verbinding. We hopen in de ander te vinden wat we als kind tekortkwamen, om uiteindelijk te ontdekken dat de werkelijke heling alleen in onszelf kan plaatsvinden.

Mijn ervaring is dat de thema’s in ieders liefdesbange reis redelijk universeel zijn. De angst voor afwijzing, de angst dat je jezelf verliest, het gevoel niet genoeg te zijn… In wezen willen we allemaal liefde ontvangen, precies om wie we werkelijk zijn, met alles erop en eraan. We zoeken dat dan (vaak) in de ogen van de ander, terwijl we alleen onszelf die echte, onvoorwaardelijke liefde kunnen geven. In elk geval: daar begint de reis naar liefdesvrij bewegen.

Een mooie vraag om jezelf te stellen is: Kan je in de spiegel blijven kijken als je partner je raakt, precies daar waar het pijn doet? Lukt het je om terug te reizen naar je eigen wond, de plek waar het ooit is ontstaan, dat ruimte geven en jezelf te leren helen? In essentie gaat zelfliefde over jezelf welkom heten en te accepteren zoals je bent. Als je dat lukt, zul je verschil merken in alle facetten van het leven, zoals werk, relaties, ouderschap, gezin en gezondheid.

Wat ik zo waardeer aan de trainingen van Hannah, is dat juist naar de diepe laag van de wond wordt afgereisd. Zodat je kunt leren je eigen wond te herkennen en te dragen. Daarmee geef je de liefdesrelatie in het hier en nu ook echt meer kans.

Zoals Rumi zegt: "Go, knock at the door of your own heart."

Mijn fascinatie voor menselijk gedrag is mede door (en dankzij) mijn jeugd vroeg begonnen. Hoe we dingen doen. Waarom we doen wat we doen. Wat ons maakt tot wie we zijn. Op een diepere laag in contact staan met anderen is wat me ten diepste drijft. Ik geniet ervan anderen te helpen met het (her)vinden van hun eigen pad.

Kernwoorden die mij als mens en begeleider omschrijven zijn: Welkom, Kernachtig, Intuïtief & Helder.

Ik blijf leren van het leven en vind het belangrijk om regelmatig de juiste ‘voeding’ tot mij te nemen, zoals scholing, intervisie en supervisie. Ik investeer daarom veel in mijn professionele en persoonlijke ontwikkeling. Bij Phoenix Opleidingen in Utrecht heb ik een driejarige Post-HBO coachopleiding gevolgd. Daarna heb ik twee intensieve vervolgopleidingen gedaan: Systemisch Werken en Maskermaker (vervolg op Systemisch Werken). Tevens heb ik meerdere keren geassisteerd bij workshops van Wietske Jansen Schoonhoven. Ook volg ik regelmatig supervisie bij Piet Weisfelt. In lichaamswerk heb ik me extra bekwaamd door middel van een yogaopleiding.

In mijn loopbaan is er veel beweging geweest. Al van jongs af aan had ik interesse in het gedrag van mensen. In commerciële functies binnen marketing en sales kon ik voor een deel mijn passie kwijt, en tegelijkertijd groeide mijn interesse in het begeleiden van mensen op een diepere laag. Van een commerciële omgeving maakte ik de overstap naar een onderwijsinstelling als coach, opleider, trainer en supervisiebegeleider.

Naast mijn werk binnen het onderwijs heb ik in januari 2020 mijn eigen coachingspraktijk opgezet: Thuiskomen bij Jorine. In alles wat ik doe, staat professionele en persoonlijke ontwikkeling centraal.

Mijn coachingspraktijk is gevestigd in Bussum.
www.thuiskomenbijjorine.nl

Op de hoogte blijven?

Graag houd ik je op de hoogte van alle activiteiten en ontwikkelingen. Ik ga vanzelfsprekend zorgvuldig om met je gegevens. Voor meer info: bekijk de Privacyverklaring.