Joëlle Jaspers

Het liefdesbang zijn zat er terugkijkend al vroeg in. Op de basisschool was ik de onbereikbare, ik durfde niet toe te geven dat ik ook wel eens een jongen leuk vond. Ik verschanste me in mijn hoofd, waar ik me terugtrok en veilig waande. Door allerlei ervaringen begon dit in mijn studententijd aan me te trekken en kwam er steeds meer een gevoel omhoog van niet echt mezelf zijn. Ik had last van terugkerende depressieve gevoelens (die ik nog steeds af en toe in mijn hart heb te sluiten) en de tocht terug naar mijZelf begon! Ik ontmoette mijn partner, met wie ik inmiddels ruim 13 jaar samen ben, samen hebben we twee kinderen.
Met beide een angst voor intimiteit en diepe verbinding hebben wij heel wat meters moeten afleggen om te komen waar we nu zijn. Eerst veel meer bij onszelf te komen in plaats van het valse contact waarin we in symbiose zaten. We blijven hierin verder groeien samen, the journey never stops!

Ik heb een bepaalde onverschrokkenheid om de diepte en de schaduw delen in mezelf keer op keer aan te gaan, hoeveel kwetsbaarheid ik daar ook aantref en hoe bang het kleine meisje in mij ook is. Wat me drijft is mijn verlangen naar zelfrealisatie, om alle delen van mijzelf te omarmen en mijzelf steeds voller in expressie te brengen. Ik voel dat ik deze weg niet alleen voor mijzelf loop, maar ook voor mijn kinderen én cliënten die ik mag bijstaan in hun proces van thuiskomen in zichzelf. Alles wat ik ontdekt, onderzocht en doorleefd heb in mijzelf en in mijn relatie(s) geef ik met heel mijn hart en passie door. Anderen mogen inspireren op hun pad vind ik het mooiste wat er is! Ik werk ervaringsgericht, vanuit zachte kracht en kom daarin door mijn heldere weten snel tot de kern. Ik neem naast mijn analytische blik ook het lichaam mee om zo op een geïntegreerde manier stappen te zetten naar meer zelfkennis, zelfliefde en heling.

De heling zit in het leren zorgdragen voor het gewonde kind in ons. Zo vullen we steeds meer zelf ons eigen gemis op in plaats van een ander hiervoor verantwoordelijk te maken.

Ik ben blij en trots dat alle stappen die ik tot nu toe gezet heb ook geleid hebben tot een mooie samenwerking met Hannah. Haar gedachtengoed en alles wat zij op de wereld heeft gezet rondom Liefdesbang heeft mij persoonlijk erg verrijkt en het voelt als iets wat ik graag verder help verspreiden.
De wereld stapje voor stapje van liefdesbang naar liefdesblij, imagine!

Wat ik allemaal gedaan heb in mijn reis tot nu toe is ontzettend divers en een te lange lijst om helemaal op te sommen. Mijn interesse in de innerlijke mens begon al vroeg waardoor ik de universitaire studie klinische psychologie heb gedaan in Groningen. Deze studie, hoe fijn ook om als achtergrond te hebben, vervulde mijn hang naar kennis over alle lagen van mens-zijn echter niet. Mijn fundament in het werken vond ik bij Bodymind Opleidingen, waar ik de intensieve driejarige lichaamsgerichte psychotherapie basisopleiding volgde. Zowel individueel als samen met mijn partner volgde ik verschillende soorten therapie en supervisie.
In de loop van de jaren heb ik daarnaast opleidingen en cursussen gevolgd in o.a. Systemisch werken, NLP, werken met delen, Voice Dialogue, Transactionele analyse, EFT tapping, EMDR, Tantra, Taoïsme, Stemexpressie en Ademwerk.
Ook volgde ik de basis en vervolg training Emotionally focussed couples therapy (relatietherapie). Daarnaast noem ik de plantmedicijnen, dankbaar voor de diepe duiken in mijn onderbewuste en de magische ervaringen die zij mij gebracht hebben.

Op de hoogte blijven?

Graag houd ik je op de hoogte van alle activiteiten en ontwikkelingen. Ik ga vanzelfsprekend zorgvuldig om met je gegevens. Voor meer info: bekijk de Privacyverklaring.