De vervolgtraining bestaat uit drie blokken van twee dagen:

Liefdesbang 2: De achterkant van de liefde
Liefdesbang 3: Verbinden in plaats van verliezen
Liefdesbang 4: Hoe beschikbaar ben jij voor de liefde?

Liefdesbang 2: De achterkant van de liefde

Deze training correspondeert met DEEL 2 & 3 van het boek Liefdesbang.
Aan het einde van de training:

 • Ben je je bewust van jouw dieperliggende bindingsthema dat je verstrikt houdt in afhankelijkheidsrelaties
 • Heb je ontdekt wat jouw hechtingstijl is
 • Ben je je bewust geworden van jouw manier van overleven en heb je een keuze verworven om het anders te doen
 • Heb je stappen gezet in het losmaken van de verstrikking met je ouder(s)
 • Weet je wat er op een diepere laag voor nodig is om partner te kunnen zijn
 • Heb je een stap gezet in je autonomie

 

Liefdesbang 3: Verbinden in plaats van verliezen

Deze training correspondeert met DEEL 4 van het boek Liefdesbang.
Aan het einde van de training:

 • Heb je alle stappen van de hechtingscirkel doorlopen
 • Je hebt de buiten- en de binnenkant van de cirkel verkend
 • Weet je waar je kracht ligt en je uitdaging m.b.t. verbinden
 • Ken je jouw taak in het verbinden met jezelf om je te kunnen verbinden met een partner

Liefdesbang 4: Hoe beschikbaar ben jij voor de liefde?


Deze training correspondeert met DEEL 5 van het boek Liefdesbang
Aan het einde van de training:

 • Ken je de ingrediënten voor een gelijkwaardige relatie
 • Heb je stappen gezet in de groei van je eigenwaarde en zelfliefde
 • Kun je je hart (meer) open stellen voor jezelf en de ander
 • Heb je geleerd een techniek toe te passen voor gelijkwaardige en respectvolle communicatie
 • Heb je essentiële thema's dieper kunnen verkennen zoals bestaansrecht en autonomie
 • Zijn je interne tegengestelde kwaliteiten meer in evenwicht
 • Ben je meer beschikbaar voor de liefde


Voor wie?
Voor iedereen die de introductie training heeft gevolgd.

Door wie?
De training wordt gegeven door Hannah Cuppen, die altijd geassisteerd wordt door een co-trainer.

Data
Voor data zie agenda

Waar?
Zie agenda. De locatie kan per data verschillen. 

Tijd
We beginnen beide dagen om 10.00 uur en eindigen om 17.00 uur. Inloop vanaf 9.30 uur met koffie en thee.

Werkwijze
We werken ervaringsgericht door middel van allerlei soorten oefeningen afgewisseld met korte stukjes theorie.

Kosten
Deelname aan de vervolgtraining (6 dagen) kost € 1135,- (BTW vrijgesteld). Per 1 januari 2019 kost de vervolgtraining € 1185,- (BTW vrijgesteld). 
Wil je de factuur particulier of op naam van je bedrijf/werkgever, vink dat aan op het inschrijfformulier. 
Lunch en materiaal is inbegrepen. 

Aanmelden
Voor de vervolgtraining kun je je aanmelden via dit Inschrijfformulier

Accreditatie en studiebelasting
Voor bepaalde beroepsgroepen is het mogelijk om deel te nemen aan de vervolgtraining ten behoeve van nascholing en deskundigheidsbevordering. De Commissie voor Accreditatie Opleidingen van de Vereniging van Haptotherapeuten VVH kent aan de Vervolgtraining Liefdesbang 62 studiebelastingsuren toe in de categorie "Algemeen Therapeutische Deskundigheidsbevordering". 
Literatuurstudie (boek Liefdesbang) 20 uur en aantal sbu 45 (15 uur per blok).

Recensie
'De training LiefdesBang is een pareltje! Hannah weet met haar kennis, ervaring en liefdevolle blik als geen ander de dynamiek van bindings- en verlatingsangst neer te zetten. De talrijke ervaringsgerichte oefeningen hebben me meer gebracht dan ooit tevoren. Een training die me kracht, inzicht en vertrouwen heeft gegeven in een fase van mijn leven dat 'loslaten' (of beter gezegd 'anders vasthouden') in alle opzichten om aandacht vroeg. En dit alles heeft geresulteerd in andere keuzes en ander gedrag, het maakt het verschil. Wat mij betreft is dit een absolute aanrader voor iedereen die zich vrijer wil bewegen in het leven. Zodat we uiteindelijk voor onszelf en onze kinderen een betere wereld neerzetten. Dank Hannah, dank!!
Dianne

'Na het lezen van het boek had ik enorme behoefte om er meer mee te doen. Deze ervaringsgerichte training sprak me zeer aan en heeft al mijn verwachtingen overtroffen. Het heeft mij bepaalde patronen zo duidelijk laten zien en vooral voelen dat ik nu meestal geen 'ja' meer zeg als ik 'nee' voel. Dit geldt voor al mijn levensgebieden, niet alleen in een liefdesrelatie. De training Liefdesbang onderscheidt zich van andere trainingen die ik gedaan heb door de ogenschijnlijk eenvoudige oefeningen die mij zoveel hebben laten voelen dat ik me veel bewuster ben geworden van de patronen en ik beter bij mezelf kan blijven. Ik zie nu ook met terugwerkende kracht waar ik ontrouw aan mezelf ben geweest en mijn aandeel daarin is me nu veel duidelijker geworden. Ik ben me veel bewuster geworden van de symptomen van verlatingsangst en bindingsangst. Hierdoor trap ik er niet meer zo snel in. De manier waarop Hannah steeds volledig beschikbaar is voor iedereen in de groep, hoe ook zij zich kwetsbaar opstelt en je laat weten dat je welkom bent met alles wat er is heb ik als heel veilig en vooral stimulerend ervaren. Heel fijn dat we met elkaar serieus en in de diepte konden werken maar ook heel erg hebben gelachen. Het was een geweldig intensieve en mooie tijd. Ik gun iedereen deze training. De wereld zal er een stuk mooier van worden.' 
Rian

En heel diep van binnen ontgrendelt een deur. Ik kijk er naar binnen, pikzwart is de kleur. Het boeit me beangstigent hoe ver ik kan gaan. Stap over de drempel, het licht dat gaat aan. Dank je wel voor een hele mooie training.  
Annemarie

Dankjewel Hannah voor het prachtige werk! Ik heb me zeer gezien gevoeld en heb je begeleiding als liefdevol, warm en 'rond' ervaren. Ik vond elke keer je welkom zo verrassend en verhelderend! En het is een van de dingen die ik meeneem uit je training. Welkom aan mijzelf en aan wat er is!
Angelique

Het boek kwam op het juiste moment in mijn handen, zo herkenbaar, in een keer niet meer alleen maar met zo velen. Het heeft een hoop inzichten gebracht en samen met de training Liefdesbang mij de tools gegeven om hierin stappen te mogen zetten. Ik ben nog jong en heb een heel leven voor mij om dit proces om te zetten van een liefdesbange dans in een liefdesblije dans, met heel mijn hart en zonder angst. Dankjewel Hannah voor dit proces en de professionele begeleiding, top!
Jolien

Zowel het boek als de training kwamen voor mij precies op het juiste moment. Door de training heb ik dingen los kunnen laten maar heb ik ook meer rust gevonden. Mijn zelfliefde is toegenomen en ik laat mensen dichterbij komen. Ik heb heel veel tranen gelaten maar ik begrijp nu dat deze helend waren. Voor mij is de zon echt meer gaan schijnen en daar ben ik heel danksbaar voor!
Valary

De Introductietraining was al veelbelovend, dus vol verwachting ging ik naar de Vervolgtraining. Mijn verwachting is ruimschoots overtroffen. Het is elke keer opniew verrassend hoe de oefeningen, die zo eenvoudig van opzet zijn, tot zo'n diepgaande ervaring en inzicht leiden. De openheid en energie van de groep hebben daar een grote rol in gespeeld, net als de begeleiding, met steeds precies op het juiste moment even extra  aandacht of een extra aanwijzing.
Pepijn

Hannah laat je aan de hand van heldere theorie, maar vooral door ervaringsoefeningen stap voor stap opnieuw in contact komen met je basis, je essentie. Een weg uit het hoofd, waar de angst en het ego regeren, terug naar het hart, terug naar de liefde. Eerst de liefde voor jezelf weer ontdekken en van daaruit opnieuw jezelf openstellen voor anderen. Hannah, dankjewel!
Adrie

De training Liefdesbang heeft mij veel ervaringen gebracht. Voelen, diep doorvoelen en beseffen waardoor mijn reacties bepaald werden/worden. En hoe ik met dit besef veel meer in het hier en nu voel en passend bij mezelf en de situatie reageer. Ik kan nu veel bewustere keuzes maken en de consequenties van die keuzes dragen. Wat een verademing en openheid in mij en in mijn relaties. Een grote stap in mijn ont-wikkeling. Dank je Hannah voor je liefdevolle, open, superdeskundige / ervaringsdeskundige leiding en begeleiding.
Jacqueline

De vervolgtraining Liefdesbang is een absolute aanrader wanneer je beter in verbinding wilt komen met de ander en met jezelf. Hannah neemt je mee op een innerlijke reis waarvan je met een rugzak volle wijsheid en nieuwe kracht thuiskomt. Niet door eindeloos over dingen te praten, maar door te ervaren en te (door)voelen. Een groot geschenk dat iedereen zichzelf cadeau zou moeten doen.
Yvette

De vervolgtraining Liefdesbang is een fantastische training! Iedere trainingsdag was ik weer onder de indruk van de perfecte balans tussen de professionaliteit en de enorme betrokken, liefdevolle begeleiding van Hannah en Saskia. Ook al vond ik het spannend om de oefeningen te doen, in deze setting voelde ik me veilig om diep weggestopte emoties van mezelf naar buiten te laten komen. Ik kan iedereen deze training aanraden. Het is zo de moeite waard!
Irene

Ik zou iedereen die moeite heeft om zich te verbinden deze training cadeau willen doen – wat zou de wereld prachtig worden! De training gaat voor mij over veel meer dan de dynamiek van bindings- en verlatingsangst tussen mijn partner en mij. Het gaat over mijn vermogen om me te verbinden met de mensen die mij lief zijn, mijn kinderen voorop. Wat een geluk om ze zo dichtbij te voelen! Er is een nieuwe wereld voor me open gegaan. Het mooiste cadeau dat ik mezelf kon geven.
Paulien

Ik probeerde al jarenlang mijn gevoelens te analyseren en beredeneren met mijn hoofd, in de hoop dat daardoor het gevoel ook zou veranderen en ik mij beter zou voelen. 
Ik heb in de vervolgtraining ontdekt en ervaren dat het precies andersom werkt: Je moet het gevoel ten volle toelaten en doorleven en dan verandert er vanzelf iets in je hoofd en voel je je een stuk beter. Nu ik geen angst meer heb voor het wegzakken in de oneindige leegte, geeft dit een oneindig gevoel van vrijheid. De vrijheid om keuzes te maken die goed voor me zijn.
Jeannette

Het voelde als een parachutesprong, angst om te vallen, om uiteindelijk in verwondering en lichtheid te landen.
Ans

Wat een mooie ervaring is deze training en wat heb ik veel geleerd over mezelf. Jij gaf me de moed om m’n ogen te sluiten en te gaan voelen. En je creëerde een veilige plek om dit voelen met de groep te kunnen aangaan. Een intense ontdekkingsreis die ik samenvat als “een soort van opnieuw geboren worden”. Deze training heeft me handvatten gebracht waar ik echt wat aan heb. Mijn reis naar Liefdesblij is begonnen, de eerste stappen zijn gezet! Dank je wel!

Helen

DOEN!!!, en dan ook nog het liefst voordat je in relatie bent. Heel erg fijne tools voor in de gereedschapskoffer van het leven!
Chris


We gaan niet op reis in woorden, maar blijven thuis in ons hart, zeiden ze. - Ik leg het graag uit, maar toen het spreken van me werd ontnomen, wist ik gelijk dat ik op de goeie plek zat. Ik had nooit gedacht dat die ervarings-gerichte oefeningen zo to the point zouden werken. Ipv weg te lopen, ben ik geholpen om te leren blijven 'in' de pijn. Mijn droge tranen hebben zich eindelijk vloeibaar gemaakt, en het deed me zo veel deugd om die vloed te mogen laten stromen tot ik er terug bovenop kwam. Ik ben nog nooit zo dicht bij mezelf geweest als in deze training. 
Jo

Ik weet nu hoe het is om samen met mijzelf te zijn en een ander niet nodig te hebben om gelukkig te kunnen zijn. Wat een bevrijding!
Tom

Bij het begeleiden van scheidingen kom ik regelmatig de liefdesdans tegen en adviseer ik vaak Liefdesbang. Een waardevol traject om de scheiding te verwerken en ook om op een gezonde manier weer een nieuwe relatie aan te gaan. De dans in mijzelf te herkennen helpt mij ook om de dans bij mijn klanten te zien en te benoemen.
Leonie

Het is bijzonder hoe Hannah deze training geeft en ik ben erg onder de indruk van haar rust, fijne persoonlijkheid, kennis en ook eigen ervaringen die ze met ons heeft gedeeld. De training heeft me erg veel inzichten gegeven, zowel in mijn eigen oefeningen als die van en met anderen. Zoveel geleerd en er is nog zoveel meer te leren!
Dankjewel lieve Hannah (en assistent Kees ook!) dat je mij en zoveel andere mensen hiermee helpt!
Anoniem

De vervolgtraining Liefdesbang heeft mij verdieping gegeven op mijn eigen leven en de manier waarop ik dingen ervaar/doe en zie. In een liefdevolle omgeving kun je echt op onderzoek gaan naar hoe het voor jou is en waar het anders mag. En dat begeleidt Hannah met haar collega's heel integer, op een prachtige manier. Een aanrader voor iedereen die vast zit in een liefdesbange dans en zich hieruit wil ontworstelen.
Anouk