Deze training correspondeert met DEEL 1 van het boek Liefdesbang. Er zijn aparte data voor introductietrainingen voor stellen. Dit zijn ook tweedaagse trainingen. Zie daarvoor de agenda. Bij een gewone introductietraining kunnen ook stellen meedoen. Bij een introductietraining voor stellen kunnen alleen stellen zich opgeven.

De introductietraining voor stellen is geen verkapte relatietherapie maar een diepgaand onderzoek in de dynamiek die er tussen partners bestaat. Het is verhelderend en ondersteunend om elkaars aandeel in de dynamiek zichtbaar te krijgen en te ervaren hoe die in jezelf en bij je partner gebonden aanwezig is.

Belangrijk daarbij is dat beide partners bereid zijn om zonder oordeel naar hun eigen aandeel in de dynamiek te kijken en dat ze bereid zijn de partner de ruimte te geven voor haar/zijn eigen onderzoek. Wezenlijk is ook dat er respect is voor de weg die mannen en vrouwen in hun onderzoek te gaan hebben.

Het geeft veel betekenis en diepgang aan de relatie om als partners getuige te zijn van elkaars onderzoek. Alle verandering begint bij het aannemen van dat wat is. Als partners dat ten diepste doen kan er een (nieuwe) opening ontstaan van waaruit de liefde weer kan stromen. De bron van het vastlopen is ook de toegangspoort voor het vrij maken.

Ieder stel doet zijn eigen onderzoek. Daarnaast is het leerzaam en verrijkend om ook getuige te mogen zijn van de leerprocessen van andere stellen. Dat kan een wezenlijke bijdrage leveren aan de stappen die jij wilt zetten in de liefdesrelatie waar jij je nu in bevindt. Dit alles doen we in een veilige en integere setting.

Uitdrukkelijk van belang is de persoonlijke motivatie van beide partners om het eigen aandeel in de relatie te willen onderzoeken en dat beide partners dit onderzoek van harte willen aangaan. Voorkom dat de ene partner meegaat ‘omdat de ander dat wil’ of ‘om de ander tot steun te zijn’. Dan bevelen we je aan je voor een individuele training in te schrijven.

Per training is er plek voor maximaal 6 stellen.Aan het einde van de training:

  • herken je de polen bindingsangst en verlatingsangst en de dynamiek tussen deze polen in je relatie
  • ben je je bewust van je eigen dans van afstand en nabijheid en die van je partner
  • heb je ervaren wat samen en apart voor jou en je partner betekenen
  • weet je alles over achterdeurtjes in de liefde en hoe je die in deze relatie openhoudt.
  • weet je wat je wilt bereiken of vermijden in de liefde
  • weet je hoe verstrikkingen werken in jullie partnerrelatie
  • heb je je (verder) losgemaakt van de verstrikking met je systeem van herkomst en is je partner daar getuige van geweest
  • weet je wat er voor nodig is om de dans te doorbreken
  • heb je de verdere stappen uit de dynamiek gezet

Voor wie?
Deze training is voor stellen die ieder hun eigen aandeel in de dynamiek willen onderzoeken. Zowel hetero als homo stellen zijn van harte welkom. We gaan er bij deelname vanuit dat je het boek gelezen hebt zodat het theoretisch kader al bekend is en we ons vooral kunnen richten op het ervaringsgericht leren. 

Door wie?

De training wordt gegeven door Hannah Cuppen en Kees Boekschoten.

Data
Voor data zie agenda

Waar?
Zie agenda. De locatie kan per data verschillen.  

Tijd
We beginnen beide dagen om 10.00 uur en eindigen om 17.00 uur. Inloop vanaf 9.30 uur met koffie en thee.

Werkwijze
We werken ervaringsgericht door middel van allerlei soorten oefeningen afgewisseld met korte stukjes theorie.
Een groot gedeelte van de oefeningen zul je samen met je partner doen, sommige oefeningen doe je echter juist niet met je partner maar met iemand van de eigen sekse. Bij iedere oefening wordt toegelicht wat het doel is van de oefening en waarom je die juist wel of niet samen met je partner doet.
De groep bestaat uit maximaal twaalf deelnemers waardoor er veel kwalitatieve aandacht en begeleiding is voor iedere deelnemer. 

Kosten
Deelname aan de introductietraining (2dagen) kost € 378,- (BTW vrijgesteld)
Wil je de factuur particulier of op naam van je bedrijf/werkgever, vink dat aan op het inschrijfformulier. 
Lunch en materiaal is inbegrepen.


Aanmelden

Voor de introductietraining voor stellen meldt iedere partner zich apart aan via dit Inschrijfformulier met vermelding van de naam van de partner.

Accreditatie en studiebelasting

Voor bepaalde beroepsgroepen is het mogelijk om deel te nemen aan de training ten behoeve van nascholing en deskundigheidsbevordering. Studiebelasting introductietraining: literatuurstudie (boek Liefdesbang) 20 uur en contacturen 14 uur. 

Recensies
Verdiepend en verhelderend!
Miriam

Ik heb de training voor stellen als meerwaarde ervaren. Zowel in mijn eigen relatie als ook getuige/representant te zijn voor anderen. Ontzettend bedankt, het voelt als een enorm cadeau voor mij en voor ons.
Bernadette

Aanrader voor ieder stel! Juist dit thema moet je samen doen!
Marcel

Grensverleggend!
Rianne