In de therapie combineer ik mijn specialisaties op integrale wijze om bewustwording- en veranderingsprocessen op gang te brengen. Ik sluit aan bij de persoon met zijn of haar unieke vraag en kijk hierbij naar de mens als geheel: fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel. De methoden zijn ervaringsgericht en bieden geen oplossing van buitenaf maar helpen jou, om vanuit je eigen plek in je kracht te komen, om van binnenuit weer bestuurder van je eigen leven te worden.

Keer op keer zie ik de winst van het ervaringsgerichte leren terug. Met ons hoofd weten we vaak wel wat er moet gebeuren, maar zolang ons lijf niet meegaat in die verandering, zal het geleerde niet beklijven. Aangezien de echte verandering van binnenuit komt, werk ik gericht met het lijf en de interne processen die zich daar afspelen. Als we dat meenemen draagt iedere stap bij aan de gewenste richting.

Tijdens de therapie combineer ik drie hoofdpijlers:

Psychotherapie
Biedt veel mogelijkheden voor inzicht, bewustwording en verwerking.
Instrumenten waarmee ik werk zijn ontspanningstechnieken, rouwverwerking, visualisaties, regressie, innerlijk kind werk, energetisch werk, NLP en voice dialoque.

Spiritueel therapie
Richt zich op het zelfgenezend vermogen dat in elk mens aanwezig is. Het helpt de verbinding met jezelf, je authenticiteit te herstellen als je bereid bent je met beide voeten met de aarde te verbinden. Echte spiritualiteit is aanwezig kunnen zijn in je lijf en contact maken met wat er te voelen is vanuit verbinding. Dan kunnen we onze overlevingshouding omzetten in kwaliteiten en talenten.

Systemisch werken
Heeft tot doel verborgen belemmeringen in familiesystemen zichtbaar te maken. Het geeft een diepgaand inzicht in jezelf, de dynamiek in familiesystemen en in menselijke relaties. Dit biedt verbinding, acceptatie en zingeving.

Geen individuele therapie
Vanwege de drukte rondom de trainingen neem ik momenteel geen individuele therapietrajecten aan. Aangezien ik vele trainingen geef over beide boeken Liefdesbang en Liefdesroep heb ik geen tijd meer voor individuele trajecten. De groepstrainingen blijken steeds weer zeer effectief. Dus je bent van harte welkom deel te nemen aan de training als het gaat om het thema liefdesbang of liefdesroep. Ik ben bezig een nieuw traject te ontwikkelen waarin individuele therapie een plek krijgt. Wil je op de hoogte gehouden worden, schrijf je dan in voor de nieuwsbrief op deze site. Liefdes BANG

Liebe & Bindungsangst

buch liebe und bindungsangst

Op 1 maart 2016 is Liefdesbang ook in het Duits verschenen en te bestellen bij Bol.com (niet via deze site)