Op deze site vind je alle informatie over mij als auteur, therapeut en trainer.
Wat deze drie met elkaar verbindt is mijn passie voor ontwikkelingsprocessen.
Zelfreflectie, leergierigheid en de nodige discipline zijn kernwoorden als het gaat over mijn eigen ontwikkelingsproces. Ik wil altijd leren van het leven. Mijn leven heeft daar genoeg uitdagingen voor gegeven. Blijkbaar wilde ik veel leren. Niet alleen om er zelf rijker van te worden maar ook om daarin voor anderen iets te kunnen betekenen. Dat is een groot verlangen. De winst van al die ontwikkeling is meer verbinding en echt contact vanuit de plek waar kwetsbaarheid en kracht samenkomen. Soms raak je het weer even kwijt, maar te weten hoe je ernaar terug kunt is de weg waar het voor mij over gaat.

In mijn eigen leerproces is schrijven altijd een belangrijk instrument geweest. Door het schrijven kom ik bij mijn waarheid, de kluwen wordt ontrafeld en er komt helderheid en inzicht voor terug. Dat dit heeft geleid tot mijn boek Liefdesbang is een droom die uitgekomen is.
In mijn praktijk mag ik mensen begeleiden in diepgaande processen. Daar ligt mijn hart. Te zien hoe mensen zich openen waar ze voorheen gesloten waren is een groot geschenk. Dat ik een bijdrage kan leveren aan de reis van het hoofd naar het hart, van het denken naar het voelen ervaar ik dan ook als een dankbare taak.
In een training komt alles samen omdat de ontmoeting in een groep een mooie bedding geeft om te leren. Ik houd van de dynamiek die er tussen mensen ontstaat en gebruik dit als instrument om te laten zien wat er gebeurt.

Wat ik nodig heb om te groeien is inspiratie. Geraakt worden door de juiste mensen, boeken en plekken om te leren. Inspiratie verruimt mijn bewustzijn, het zet aan tot leren, tot beweging, verandering en verdieping. Als ik jou kan inspireren of kan bijdragen in jouw unieke ontwikkeling, voel je welkom!

Hannah Cuppen (1973)

 

Curriculum: De professionele gereedschapskist

Liefdes BANG

Liefdes ROEP

Liebe & Bindungsangst

buch liebe und bindungsangst

Op 1 maart 2016 is Liefdesbang ook in het Duits verschenen en te bestellen bij Bol.com (niet via deze site)