Lezing Werken met liefde in organisaties

Liefde is de meest constructieve en verbindende kracht die er is. Liefde is de essentie van wie we zijn. Het is goed voor onszelf, voor onze omgeving en voor de wereld. Maar wat maakt het dan zo moeilijk om vanuit liefde te leven en te werken?

Op deze vraag geven Hannah Cuppen en Marc Bouwmeester antwoord tijdens hun lezing Werken met liefde in organisaties. Ze geven universele liefdesprincipes en concrete handvatten die helpen de liefde in organisaties en bedrijven (beter) te laten stromen ten gunste van alle betrokkenen.

Hannah gaf deze lezing eerder voor de universitaire leergang Liefde in bedrijf van de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Bindings- en verlatingsangst op het werk

Bindings- en verlatingsangst beperkt zich niet tot de romantische liefde. Je neemt jezelf overal mee naar toe en ook op je werk kun je getriggerd worden. Als je getriggerd wordt, kan een overlevingsdeel in jou het overnemen en kun je terecht komen in een emotioneel onvolwassen dynamiek. Je reageert dan vanuit een overlevingsdeel (zoals vechten, vluchten, bevriezen) en het echte contact verdwijnt. Als dit niet goed wordt gereguleerd kunnen angst, onveiligheid, stagnatie en tekort de overhand krijgen.

Gezonde relaties maken organisaties tot een plek waar echt contact mogelijk is, waar je je thuis voelt, het gevoel hebt dat je erbij hoort, je veilig voelt om kwetsbaar en krachtig te zijn, je een zinvolle bijdrage kunt geven en gevoed en geïnspireerd wordt om je eigen potentie volledig te ontwikkelen.

Een leidinggevende of een begeleider heeft een belangrijke verantwoordelijkheid in het creëren van een veilig klimaat waarin alles er mag zijn. Dit kan zijn het vieren van succes maar ook het toelaten ook ongemakkelijke gevoelens zoals angst, boosheid of verdriet. Door vanuit een open hart alles te verwelkomen wat er speelt worden mensen gestimuleerd hun eigen potentie te leven.

Waar gaat deze lezing over?

Het doel van de interactieve lezing is het inzicht en de bewustwording te vergroten op vragen als:
• Hoe speelt de dynamiek van verlatingsangst en bindingsangst in organisaties?
• Wat ligt er onder de dynamiek van verlatingsangst en bindingsangst?
• Wat is de potentie als deze dynamiek wordt doorbroken?
• Wat is ervoor nodig om deze dynamiek in organisaties te doorbreken?
• Hoe kun je als leider een emotioneel en voedende omgeving creëren?

Van harte welkom!

Deze lezing is voor iedereen die geïnteresseerd is hoe liefde en vertrouwen op het werk kunnen bijdragen aan een constructieve sfeer waarin je je optimaal kunt ontplooien en in samenwerking van betekenis kan zijn voor de maatschappij en het grotere geheel.

Dus voor alle leidinggevenden, ondernemers en adviseurs en voor iedereen die wil onderzoeken wat werken met liefde voor jou en in jouw organisatie kan betekenen.

Lezing Liefde in Bedrijf

Is de lezing die jij graag wilt volgen vol of heb je de datum gemist?

Er komen regelmatig nieuwe data bij. Wil je op de hoogte gehouden worden van nieuwe data?

Op de hoogte blijven?

Graag houd ik je op de hoogte van alle activiteiten en ontwikkelingen. Ik ga vanzelfsprekend zorgvuldig om met je gegevens. Voor meer info: bekijk de Privacyverklaring.